Fietsweekend Vennbahn 2 x 61 km

Details

Organized by: Karel De Block
Description:

Het is de bedoeling dat we dit weekend "De Vennbahn" fietsen (126 km) 2 stukken van elk ongeveer 61 km, zonder steile hellingen. Het is een oude spoorwegroute omgevormd tot een van de mooiste fietstrajecten en dan nog door de hoge venen.

https://www.vennbahn.eu/nl/

Het Vennbahn-fietspad werd reeds meer dan eens internationaal gelauwerd en is één van de langste tot fietspad geconverteerde spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Vertrekkend vanuit Aken, dwars door de Oostkantons, tot in Troisvierges beleef je langs het fietspad met een totale afstand van 125 km indrukwekkende landschappen, de flair van een grensstreek, verhalen van de Vennbahn en heel wat geschiedenis.


Waar jullie overnachten kies je zelf, zodat iedereen naar eigen wens ergens kan verblijven en hoelang, de Hoge Venen liggen vlakbij ideaal om nog een wandeling te doen de dag ervoor bijvoorbeeld (wij gaan dat zeker doen)

Zaterdag:
Iedereen komt naar Sourbrodt tegen 10 uur op de afgesproken plaats.
We vertrekken met zoveel mogelijk fietsen op de fietsendragers en zo weinig mogelijk auto's naar Aken vanwaar we de eerste 63 km van de Vennbahn fietsen naar Sourbrodt. We laten één wagen per 4 chauffeurs minstens achter in Sourbrodt om de chauffeurs van de auto's die in Aken blljven tijdens het fietsen op te gaan halen na de fietstocht. Waarna we in de buurt van Sourbrodt ergens avondeten eten.

We gaan niet met fietstaxi omdat dat te duur uitkomt. We zijn met wagens genoeg om zelf het fietstransport voor onze rekening te nemen. Op deze manier kost het enkel een beetje benzine.

Zondag:
Om 10 uur vertrekken we vanuit Sourbrodt van op de afgesproken plaats, met zoveel mogelijk fietsen op de fietsendragers en zo weinig mogelijk auto's naar Troisvierges vanwaar we de tweede  63 km  van de Vennbahn naar Sourbrodt fietsen.We laten telkens één wagen per 4 chauffeurs minstens achter in Sourbrodt om de auto's in Troisvierges op te gaan halen na de fietstocht. Om daarna in de buurt van Sourbrodt ergens te gaan avondeten. Waarna we hopelijk niet te moe maar wel voldaan huiswaarts rijden. 

Dus bijgevolg best in de buurt van Sourbrodt overnachten.

Je kan al inschrijven als je interesse hebt. Je kan altijd weer uitschrijven als het niet lukt. Dan weet ik ongeveer hoe groot de groep zou kunnen zijn voor eventueel fietsvervoer.

 

Category: Fietsweekend
Start date: 03-10-2020 10:00
End date: 04-10-2020 21:00
Address: 4950 Vennbahn Sourbrodt (adres krijg je bij inschrijving op de activiteit, uitschrijven kan altijd.)
BE
Phone: 0494331192
Price: N/A
Maximum subscribe date: 01-10-2020 22:00
Maximum subscribers: 15