GR-wandeling GR 122 Deel 7 Beervelde Eksaarde 14.5 km

Details

Organized by: Karel De Block
Description:

Doordat we tijdelijk niet in Nederland kunnen stappen om onze laatste twee stukken van de GR5a af te werken, doen we een stuk van de GR 122 Scheldeland. Deze heeft voor ons een 10 delige reeks van Hulst naar Kluisbergen in de buurt van Ronse. We doen nu deel 7 Van Beervelde naar Eksaarde van 14.5 km.

Mits de nodige maatregelen in acht te nemen tegen besmetting met het Covid-19 virus mogen (mochten)  we met 19 personen + begeleider maximaal wandelingen doen. Van Ranst en Weyts hadden op de radio en tv gezegd, dat elke sportvereniging met 20 mochten sporten, waaronder een begeleider, sporten was de bedoeling. Maar ..... De eerste keer dat ik naar de gratis Corona lijn belde mocht het, de tweede keer ook tot ik zei dat we nog niet erkend waren. Dan kreeg ik te horen dat we met drie zouden mogen samenwandelen met de nodige afstand. Wat moeten we nu doen? Ik zou zeggen in groepjes van 3 met honderd meter afstand vaneen, dus meer op individuele basis dan in "Meegenieten groep". Dus spreek af met wie je wil wandelen in bubbeltjes van 3 personen. Dat wil niet zeggen dat we niet tegen mekaar eens kunnen praten met de nodige afstand. We houden ons zo goed mogelijk aan de regels, ze zijn er niet voor niks zoals we al weten. Er komen betere tijden, al zal het nooit meer hetzelfde zijn, dan voor 13 03 2020. 

Omdat een GR een wandeling in lijn is hebben we nog een uitdaging te overwinnen, we komen samen op het eind van de wandeling. Vanaf daar zouden we met zo weinig mogelijk wagens naar de start rijden. Om de social-distancing regels te respecteren gaat dat niet, alhoewel er enkele mogelijkheden zijn om dat op te lossen: 1) We zetten een mondmaskertje op terwijl we in de auto zitten, feitelijk zouden er dan een en ander moeten ontsmet worden voor we instappen, dus iets minder makkelijk. 2) We kunnen met een fiets naar het begin van de wandeling rijden en die daar vastleggen en ophalen na de wandeling, zo hebben we wel serieus gesport en van de nood een deugd gemaakt. 3) U naar het vertrek van de wandeling laten brengen en u laten ophalen aan het eind van de wandeling. 4) Het openbaar vervoer nemen, maar dat gaat niet simpel zijn. Ik zal er proberen rekening mee te houden bij volgend planning van een GR dat het vertrek en aankomst in de buurt van een bushalte is (weer meer werk, en niet makkelijk). Iedereen doet wat het makkelijkst is. Het voornaamste is dat we kunnen stappen. De mogelijkheden zullen nog wel verbeteren dus positief blijven en kijken naar oplossingen i.p.v. problemen alleen te zien. 

We zijn daarbij verplicht om voldoende afstand te behouden, en bij ziekte zeker thuis te blijven. Wij rekenen daarvoor op ieders medewerking. Zodat we kunnen blijven genieten van mooie wandelingen.

We gaan na de wandeling weer naar huis zonder iets te gaan drinken of te gaan eten. Spijtig genoeg moeten we het zo doen, hopelijk komt daar snel verandering in.

Category: GR-wandelingen
Start date: 28-05-2020 14:00
End date: N/A
Address: 9080 Lochristi (adres krijg je bij inschrijving op de activiteit, uitschrijven kan altijd.)
BE
Phone: +32494331192
Price: N/A
Maximum subscribe date: 28-05-2020 11:00
Maximum subscribers: 10