Stadswandeling Kortrijk 10 km

Details

Organized by: Karel De Block
Description:

Stadswandeling Kortrijk.

De bedoeling is dat we 11:30 samenkomen (parkeren kan in: http://www.parko.be/content/p-budabrug) in Buda kitchen, Budastraat 52 8500 Kortrijk (https://budakitchen.be/) en soep of iets anders kleins eten, daarna stadswandeling, met bezienswaardigheden en tussenstops. Tegen ongeveer 18:00 ergens voeten onder tafel in een niet te duur of sjiek restaurant en samen iets eten. Waar? word bekeken enkele dagen voor de stadswandeling.

Deze stadswandelroute toont je de ‘Metamorfose van de stad’ door de eeuwen heen. Het ene moment doorkruis je het historische centrum en wandel je langs de belangrijkste getuigen van Kortrijks roemrijke geschiedenis, zoals de Broeltorens, het Belfort en het Begijnhof. Het andere moment bewonder je het werk van internationaal erkende architecten en landschapsontwerpers. Zij gaven vorm aan het Kortrijk van de 21ste eeuw met de verlaagde Leieboorden, het Buda-eiland, verschillende prachtige bruggen, een dynamische winkelwandelbuurt met het winkelcentrum K, het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide en tal van rustgevende, eigentijdse stadsparken.


Daarna moe maar voldaan veilig naar huis.

Hier vind je de parkings in Kortrijk: http://www.parko.be/parkings .
Op de parking P+R Expo, kan je via openbaar vervoer naar het centrum met de lijnbussen gratis.

Zolang er mogelijke corona besmetting bestaat, houden we afstand en als dat niet kan mondmasker opzetten dat we verplicht bijhebben.

Category: Stadswandelingen
Start date: 28-08-2021 11:30
End date: N/A
Address: 8500 Kortrijk (adres krijg je bij inschrijving op de activiteit, uitschrijven kan altijd.)
BE
Phone: 0494 33 11 92
Price: N/A
Maximum subscribe date: 26-08-2021 22:00
Maximum subscribers: 15