Wandeling Gent Bourgoyen 9.6 km ter vervanging van Drongen Vinderhoutse bossen en De Campagne 10,1 km

Details

Organized by: Karel De Block
Description:

Door te drassige paden en onveilige omstandigheden op de uitgestippelde wandelingen gaan we deze wandeling vervangen door een wandeling in het natuurgebied de Bourgoyen-Ossemeersen. De gegevens van de vertrekplaats zijn aangepast, hier in de activiteit.

De Bourgoyen-Ossemeersen is een van de meest vogelrijke gebieden van Vlaanderen en ziet er elk seizoen helemaal anders uit. Aan de ingang van het gebied vind je het Natuur- en Milieucentrum de Bourgoyen, het ideale startpunt van je ontdekkingstocht naar smienten, krakeenden of de wilde floraliën.

De wandeling van 9.6 km gaat een beetje verder tot tegen de Blaarmeersen, wel bekend recreatieoord voor de Gentenaars.

Onderstaande wandeling gaat niet door !!

De Vinderhoutse bossen liggen in Gent (Drongen en Mariakerke) en Lievegem (Vinderhoute). Deze groenpool wordt uitgebouwd tot één van de vier groenpolen aan de rand van Gent. Op dit ogenblik is nog maar een klein gedeelte van het gebied toegankelijk voor wandelaars.

Vóór dat we het Vlinderhoutse bossen bewandelen doen we eerst een deel van de Campagneroute. Landgoed De Campagne is een Drongens natuurgebied en park waar het aangenaam wandelen is. Het omvat verschillende biotopen, zoals een vijver, graslanden, bosgedeelten en grachten en het heeft dan ook een erg diverse fauna en flora.
Het landgoed hoort bij een kasteel. De eerste vermelding daarvan dateert uit 1604, van 1851 tot 1923 was het eigendom van de jezuïetenorde.

Zolang er mogelijke corona besmetting bestaat, houden we afstand en als dat niet kan mondmasker opzetten dat we verplicht bijhebben.
Als er een terras in de buurt is, kunnen we afspreken om iets te gaan drinken en of eten eventueel. Natuurlijk volgens de geldende regels voor Corona veiligheid.

 

Category: Wandeling
Start date: 13-07-2021 14:00
End date: N/A
Address: 9030 Gent (adres krijg je bij inschrijving op de activiteit, uitschrijven kan altijd.)
BE
Phone: 0494 33 11 92
Price: N/A
Maximum subscribe date: 13-07-2021 12:00
Maximum subscribers: 20