Wandeling Oude Durme in Hamme 7 km

Details

Organized by: Karel De Block
Description:

De Oude Durme is een afgesneden meander van de Durme. Tot 1934 kronkelde de Durme van Hamme naar Waasmunster. Door de rechttrekking staat deze meander niet meer onder invloed van eb en vloed.

Sindsdien is de Oude Durme een stukje waardevolle natuur met een unieke fauna en flora.

Het is tevens een prachtig gebied om er te hengelen of een rustige wandeling te maken, hier valt ieder moment van het jaar wat te beleven.

We stappen een eerste stukje van de Oude Durme. We komen Volkstuintjes tegen voor we de rechtgetrokken Durme bereiken, als de hoogte van de brandnetels meevalt gaan we boven op de dijk anders nemen we de weg ernaast waar we indien gewenst ook onverhard kunnen stappen. Eens aan de Durmebrug aangekomen moeten we even (50 m) langs een veilig paadje tegen de N446 lopen. Daarna zitten we vollop in het groen langs vijvertjes mooie wegjes om dan via “Het Palinghuis” weer aan de Oude durme te komen, langswaar we weer naar de Watermolen stappen. Na 7 km genieten. De afwezigen zullen zoals altijd ongelijk krijgen dat ze er niet bij waren. Nakaarten doen we in plaatselijke horeca, en samen iets eten daarna kan ook.

Category: Wandeling
Start date: 21-01-2020 14:00
End date: N/A
Address: 9220 Hamme (adres krijg je bij inschrijving op de activiteit, uitschrijven kan altijd.)
BE
Phone: +32494331192
Price: N/A
Maximum subscribe date: 21-01-2020 12:00
Maximum subscribers: 30