Wandelweekend De Grote Oversteek Hoge Venen en Signal de Botrange

Details

Organized by: Karel De Block
Description:

Op zaterdag 16 april 2022 organiseert Landschap vzw​ de achtste editie van De Grote Oversteek, een wandeling langs de allermooiste plekjes van de Hoge Venen. Je wandelt op eigen tempo, zonder gids, maar met een degelijke routekaart en/of routebeschrijving (en een gpx-bestand voor gebruikers van een wandel-gps).

Wij doen de 22 km en het tijdstip van afspraak voor de Meegenieters is 10:00 uur zodat we samen op de bus kunnen stappen om 10:30 voor een mooie wandeldag, over de middag verorberen we onze picknick ergens ten velde, dus voorzien van eten en eventueel verwarmd drinken, en eventueel een handdoek in een plastiek zak waar je op kan zitten bij het eten eventueel. Vorig jaar liepen we daar ook, maar in de sneeuw, sneeuwde heel de dag. Dus warme kledij meenemen !!

Ik wil de Meegenieters de kans geven om mee te genieten van de duizenden Narcissen en het supermooie superstille, bijna volledig onverhard parcours, langs bospaden, wegeltjes, boomstronken, glooiend landschap, maar redelijk goed te doen. We kunnen samen deelnemen door op het afgesproken uur op de afgesproken plaats te zijn Luxemburger Straße 59, 53940 Hellenthal,  maar iedereen zoekt slaapgelegenheid naar eigen keuze, inschrijven bij Landschap vzw aub ook doen. 8 euro kost het en is je deelnameticket. Je kan het zien als een fooi voor de organisatoren die er heel veel tijd in hebben gestoken.

Na de Grote Oversteek, kunnen we moe maar hopelijk zeer voldaan eten in: Restaurant Mercator (is op dezelfde locatie als het hotel)

Overnachten doen wij Claudia en Karel in: Sport- und Freizeitzentrum Worriken Worriken 9, Butgenbach, 4750, België  Telefoon: +32 80 44 69 61 info@worriken.be Ga bij het boeken van een overnachting via "Trooper" het kost niks en je steunt de vereniging, zo kunnen we in de toekomst al eens iets meer doen.

Op zondag 17 april 2022 kunnen we nog nagenieten op het hoogste punt van Belgie, Signal de Botrange waar we kunnen wandelen over vlonderpaden en genieten van mooie vergezichten. +/- 10 km. vertrek 13 uur op de parking van SIGNAL de BOTRANGE: Rte de Botrange 133, 4950 Waimes

Na de wandeling kunnen we iets eten en drinken in BARAQUE MICHEL

Daarna voldaan van het Meegenieten veilig weer naar huis.

Zolang er mogelijke corona besmetting bestaat, houden we afstand en als dat niet kan mondmasker opzetten dat we verplicht bijhebben.

 

Category: Wandelweekend
Start date: 16-04-2022 10:00
End date: 17-04-2022 20:00
Address: 53940 Hellenthal (adres krijg je bij inschrijving op de activiteit, uitschrijven kan altijd.)
DE
Phone: 0494 33 11 92
Price: N/A
Maximum subscribe date: 15-04-2022 20:00
Maximum subscribers: N/A