Wandeling De Pinte

23 november 2023 - 13:00

Kortrijksesteenweg 1171
9051 Gent

Karel De Block
meegenieten@meegenieten.be
0494331192


Wandeling De Pinte Parkbos en Grand Noble 5,2 km 10,9 km 16,1 km

Afstanden:

A: 5,2 km: vertrek 13 uur.
B:  10,9 km: vertrek 14:15 ongeveer, even wachten tot de eerste afstand gedaan is, vertrek op de zelfde plaats als de eerste lus.
C:  16,1 km: vertrek 13 uur (combinatie van de twee lussen)

Zoals je kan zien is er de mogelijkheid om drie afstanden te wandelen mits een beetje creativiteit. ?

Twee wandelingen:  Waarvan de eerste lus door het parkbos Grand Noble een toerke doet. De boskern Scheldevelde vormt de centrale boskern van het Parkbos. Dit gebied, dat gekenmerkt wordt door zijn typische drevenstructuur rond het kasteel Scheldevelde, was van oudsher een bosgebied. Doorheen de eeuwen werden delen van het middeleeuws woud omgezet naar landbouwgebied. Het Parkbosproject vormt dit drevengebied terug om naar een gemengd bos.
tweede lus loopt in een veel grotere lus ook door het park langs andere paden waaronder een stuk met luxe vlonderpaden. De Vallei van de Rosdambeek is een natte beekvallei waar de natuur zijn gang kan gaan en het bos zich grotendeels spontaan ontwikkelt. De bomen staan in de winter met hun voeten in het water. In het voorjaar kan je hier mooie gele dotterbloemen ontdekken of een glimp opvangen van de kleurrijke ijsvogel. Een houten wandelpad zorgt ervoor dat wandelaars met droge voeten door het valleigebied kunnen. Fietsers en ruiters zijn hier niet toegelaten. We passeren ook Kasteel Borluut dat is omgeven door een prachtig park met exotische bomen en serpentijnvijver, toegankelijk via een arduinen brug en ijzeren hek, geflankeerd door vierkante hekpijlers met siervazen .

Parkeren doen we op de parking van het Bospark gelegen naast de Aldi supermarkt.

Honden zijn toegelaten mits aangelijnd en sociaal.

Op tijd komen is hoffelijk, laat je collega stappers niet nodeloos wachten vertrek een kwartier vroeger zodat je zonder stress de eventuele onvoorziene omleidingen al fluitend omzeild, bedankt voor de medewerking.

Na de wandeling kunnen we iets drinken in: Lunchgarden waar we iets kunnen drinken en eventueel eten. Beetje voorbij het rond punt richting Gent, parking genoeg daar. Kortrijksesteenweg 1133, 9051 Gent


In onderstaand formulier kan je inschrijven voor deze activiteit.
Zorg er voor dat je e-mailadres juist is, anders geen bevestiging. Kijk ook bij uw spam.
JE DOET OP EIGEN RISICO MEE AAN DE ACTIVITEITEN VAN MEEGENIETEN.

Inschrijven niet langer mogelijk op deze datum.

Uitschrijven op deze activiteit kan via onderstaand formulier.
Vul de juiste gegevens in, kijk daarvoor in uw bevestigingsmail.

Uitschrijven niet langer toegestaan op deze dag.

Klik op de groene knop voor wegbeschrijving naar deze activiteit. Je kan het resultaat op je gsm gebruiken in uw wagen of op de fiets om naar de activiteit te navigeren.map