Wandeling Gent Bourgoyen

30 november 2023 - 13:00

Driepikkelstraat 17
9030 Gent

Karel De Block
meegenieten@meegenieten.be
0494331192


Wandeling Gent Bourgoyen 6,1 km 6,6 km 12,7 km

Afstanden:

A: 6,1 km: vertrek 13 uur.
B:  6,6 km: vertrek 14:30 ongeveer, even wachten tot de eerste afstand gedaan is, vertrek op de zelfde plaats als de eerste lus.
C:  12,7 km: vertrek 13 uur (combinatie van de twee lussen)

Zoals je kan zien is er de mogelijkheid om drie afstanden te wandelen mits een beetje creativiteit.

Twee wandelingen:  Waarvan de eerste lus door en rond het altijd mooie Bourgoyen Ossemeersen natuurgebied gaat. Bourgoyen-Ossemeersen is een natuurreservaat van meer dan 220 hectare groot, net buiten Gent, in alle stilte gelegen. Het is een uitgestrekt gebied van vochtige graslanden en een natuurreservaat om te koesteren. Het gebied is een van de meest vogelrijke gebieden van Vlaanderen en tijdens de vogeltrek zie je pas echt hoe waardevol dit gebied is.
tweede lus loopt langs volkstuintjes en de oude Leie en ook nog een stukje Bourgoyen, dus weeral genieten in mooie natuur zoals we gewend zijn.

Parkeren op de parking van de sporthal Bourgoyen en natuurcentrum Jan Hublé, ik heb het adres aangepast naar Driepikkelstraat 17 omdat je anders bij het ingeven van driepikkelstraat 30 aan de andere kant van Bourgoyen uitkomt en een heel stuk moet rondrijden, vandaar. Wandelingen vertrekken vanaf het terras van het natuurcentrum.

Honden zijn toegelaten mits aangelijnd en sociaal.

Op tijd komen is hoffelijk, laat je collega stappers niet nodeloos wachten vertrek een kwartier vroeger zodat je zonder stress de eventuele onvoorziene omleidingen al fluitend omzeild, bedankt voor de medewerking.

Na de wandeling kunnen we iets drinken in: Cafe: cafetaria van het natuurcentrum. Is maar open tot 16 uur dus zullen we voor het einde van de tweede wandeling in ’t Lammeken aan het begin van de Driepikkelstraat onze welverdiende pint drinken. De auto kan blijven staan dan.


In onderstaand formulier kan je inschrijven voor deze activiteit.
Zorg er voor dat je e-mailadres juist is, anders geen bevestiging. Kijk ook bij uw spam.
JE DOET OP EIGEN RISICO MEE AAN DE ACTIVITEITEN VAN MEEGENIETEN.

Inschrijven niet langer mogelijk op deze datum.

Uitschrijven op deze activiteit kan via onderstaand formulier.
Vul de juiste gegevens in, kijk daarvoor in uw bevestigingsmail.

Uitschrijven niet langer toegestaan op deze dag.

Klik op de groene knop voor wegbeschrijving naar deze activiteit. Je kan het resultaat op je gsm gebruiken in uw wagen of op de fiets om naar de activiteit te navigeren.map