Wandeling Prosperpolder

21 november 2023 - 13:00

St-Engelbertusstraat 22
9130 Prosperpolder

Karel De Block
meegenieten@meegenieten.be
0494331192


Wandeling Prosperpolder  5,1 km 9,5 km  14,6 km

Afstanden:

A: 5,1 km: vertrek 13 uur.
B: 9,5 km: vertrek 14:15 ongeveer, even wachten tot de eerste afstand gedaan is, vertrek op de zelfde plaats als de eerste lus.
C: 14,6 km: vertrek 13 uur (combinatie van de twee lussen)

Zoals je kan zien is er de mogelijkheid om drie afstanden te wandelen mits een beetje creativiteit. ?

Twee wandelingen:  Waarvan de eerste lus “voor en achter de dijk” mooie illustratie is hoe de ontpolderde polder er vroeger uitzag en hoe het nu is. Tweede lus loopt langs en op de dijken van de ontpolderde Hedwigepolder. langs verschillende nieuwe natuurgebieden en dijken.
Na jaren en jaren onderhandelen, stroomde op 25 oktober 2022 het eerste Westerscheldewater de polder binnen. Binnen een week werden er al wintertalingen geteld op het vers afgezette slik. Het gebied is nu een broedplaats voor verschillende vogelsoorten zoals wintertalingen, kluten en bergeenden. Beetje verder komen we aan de radartoren en het gedenkteken uit de oorlog van de Britten, aan het eind komen we tot bijna aan de koeltoren van de kerncentrale van Doel, waarna we terugkeren langs dezelfde weg gedeeltelijk, die even zeer supermooi is als de heenweg, zeker als de zon laag staat boven Prosperpolder. We passeren door Oudendoel en bijna in Rapenburg om weer in Prosperpolder aan te komen.

Parkeren in de buurt van de kerk, samenkomen aan Cafe Den Angeluus.

Honden zijn toegelaten mits aangelijnd en sociaal.

Op tijd komen is hoffelijk, laat je collega stappers niet nodeloos wachten vertrek een kwartier vroeger zodat je zonder stress de eventuele onvoorziene omleidingen al fluitend omzeild, bedankt voor de medewerking.

Na de wandeling kunnen we iets drinken in: Cafe Het Verdronken Land   Koninginnestraat 21, 4568 PT Nieuw Namen, Nederland


In onderstaand formulier kan je inschrijven voor deze activiteit.
Zorg er voor dat je e-mailadres juist is, anders geen bevestiging. Kijk ook bij uw spam.
JE DOET OP EIGEN RISICO MEE AAN DE ACTIVITEITEN VAN MEEGENIETEN.

Inschrijven niet langer mogelijk op deze datum.

Uitschrijven op deze activiteit kan via onderstaand formulier.
Vul de juiste gegevens in, kijk daarvoor in uw bevestigingsmail.

Uitschrijven niet langer toegestaan op deze dag.

Klik op de groene knop voor wegbeschrijving naar deze activiteit. Je kan het resultaat op je gsm gebruiken in uw wagen of op de fiets om naar de activiteit te navigeren.map