GL-bewegingsdriehoek.png

Klik op de bewegingsdriehoek voor info.

“Genieten van sporten nu het nog kan.” 🚢 πŸšΆβ€β™‚οΈπŸš΄πŸΌβ€β™€οΈ 🚴🏼🏸

Wandelen

Meestal wandelingen met drie afstanden van max 15 km ongeveer in groepjes tot 15 personen in twee lussen, zoveel mogelijk in de natuur via rustige paden en veldwegen. Vertrekuur gaat mee met het zomeruur, dus in de zomer om 14 uur voor de eerste lus, de tweede lus vertrekt op de zelfde plaats als de eerste 1:15 uur later ongeveer, in de winter is het om 13 uur, de juiste info is te vinden in de activiteit zelf.

Waarom twee lussen? eerste lus is 5 tot 7 km lang, en dit om mensen die wel al wat kunnen wandelen de kans te geven op te bouwen naar langere afstanden, snelheid aangepast aan degene die traagst stapt zonder dat we gaan slenteren. die langere afstanden bekomen we door ook met de tweede lus mee te wandelen die tot ongeveer 10 km kan gaan. wat niet altijd het geval is. zodat we nooit boven de 15 km of 16 km gaan met beide lussen samen. gemiddelde snelheid ligt ongeveer rond de 4,5 km/uur.

Na de wandeling gaan we ergens iets drinken en eventueel iets eten, niks moet, behalve genieten.

Fietsen

Fietsen in groepjes tot max 10 deelnemers via zo veel mogelijk rustige wegen en langs of in natuurgebieden, dat doen we in een lus van ongeveer 50 – 60 km op zaterdagen of van 35 – 40 km op woensdagen, De gemiddelde snelheid is ongeveer 18 km/uur, dus feitelijk voor iedere sportieve fietser haalbaar. We moeten tenslotte ook nog eens kunnen rondkijken en genieten van de omgeving.

Na de fietstocht gaan we ergens iets drinken en eventueel iets eten, niks moet, behalve genieten.